Natur-L Fekete fokhagyma 30 kapsz.
A fokhagymát érselyemnek is hívják, mert tisztítja az erek falát a lerakódásoktól, megelőzve ezzel az érszűkületet. Magas antioxidáns tartalma pedig védi a sejteket az öregedéstől és támogatja az immunrendszerünket. Igen ám, de a fokhagyma híres az erős illatáról is, ami még kapszulába zárva is nehezen fojtható el. |
|
Szerezhető hűségpontok: | 4 |
|
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Várható szállítás: | 2025. július 17. |
Szállítási díj: | 1.249 Ft |
Leírás és Paraméterek
Mi is az a fekete fokhagyma?
A fekete fokhagyma egy különleges erjesztési folyamat során születik meg. Ázsiában, különösen Dél-Koreában, az ételek fermentálásának évszázados hagyománya van. Ezt az eljárást alkalmazzák a fokhagymára is: középmagas hőmérsékleten (70-90°C) és magas páratartalom mellett hetekig vagy akár hónapokig érlelik.
A folyamat során:
A hófehér fokhagyma feketévé válik.
Az erős, csípős ízt egy édeskés, lágy ízvilág váltja fel, amely az aszalt szilvára emlékeztet.
Az állaga is krémes, könnyen kezelhető, így nemcsak étrend-kiegészítőként, de gourmet alapanyagként is népszerű.
A fekete fokhagyma jótékony hatásai
Kimagasló antioxidáns tartalom
A fermentálási folyamat során a fokhagyma antioxidáns szintje 10-szeresére nő. Ez segít semlegesíteni a szabad gyököket, megvédi a sejteket az oxidatív stressztől, és támogatja az immunrendszert a fertőzésekkel szemben.
Szív- és érrendszeri támogatás
A fokhagymát gyakran nevezik „érselyemnek”, mert tisztítja az erek falát, megelőzve az érszűkület kialakulását. A fekete fokhagyma különösen hatékony ebben, köszönhetően a magas kénvegyülettartalmának és erős antioxidáns hatásának.
Természetes antibiotikum
A fokhagyma természetes antibiotikus hatása a fermentálás során fokozódik, így segít a szervezetnek a fertőzések leküzdésében.
Magas ásványianyag-tartalom
A fekete fokhagymában a fermentálási folyamat során koncentrálódik a kalciumtartalom, így hatékonyabban hozzájárulhat a szervezet ásványi anyag ellátásához, mely a csontok és a fogak egészségét támogatja.
Gyulladáscsökkentő tulajdonságok
Csökkenti a szervezetben lévő krónikus gyulladásokat, amelyek számos betegség (pl. szívbetegségek, cukorbetegség) kiváltó okai lehetnek.
Kellemetlen illat nélkül
A fermentálási folyamat megszünteti a fokhagyma csípős illatát, így még azok is fogyaszthatják, akik korábban kerülték az erős szag miatt.
Élvezze a fokhagyma egészségtámogató hatását kellemetlen szagok nélkül, természetes erjesztési folyamattal - fermentációval - megnövelt hatékonysággal!
Tipp! A fokhagyma önmagában vérhigító hatással rendelkezik! Erősebb mesterséges vérhigítókkal együtt sok lehet a vérhigító hatás.
A fekete fokhagyma lágyabb ezen a téren, nagyobb biztonsággal alkalmazható nyers társánál!
Miért a Natur-L?
Gyors felszívódású, egyenletes hatású
100%-ban természetes alapanyagok felhasználásával készült
Nem tartalmaz adalékanyagokat és tartósítószereket
A legkorszerűbb, oldószermentes gyártás
Magyar termék
OGYÉI által nyilvántartott termék
Hatóanyagok 1 kapszulában:
fekete fokhagyma kivonat 350 mg
Inulin (prebiotikum) 50 mg
Egy kapszulában lévő 350 mg fekete fokhagyma kivonat megfelel 3500 mg szárított fokhagyma őrleménynek.
Összetevők: fekete fokhagyma kivonat, Inulin (prebiotikum), HPMC (kapszula anyaga).