Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Menü

Netamin Natúr Borsófehérje 500g

Ár:
4.490 Ft
  • Borsóból kinyert természetes növényi fehérje
  • 80%-os fehérjetartalom
  • Használhatod turmixokhoz, főzéshez, sütéshez
  • Alkalmas sportoláshoz, fogyókúrához
  • Vegetáriánus és vegán étrendet követők számára is
  • Fogyaszd az egészséges életmód részeként
Szerezhető hűségpontok: 5
Elérhetőség: Előrendelhető! Kérj értesítést!
Várható szállítás: 2025. július 09.
Szállítási díj: 1.249 Ft
Menny.:

Leírás és Paraméterek

Növényi eredetű, teljesen természetes, könnyen emészthető, kiváló minőségű fehérjeforrás. Magas, 80%-os fehérjetartalom! 100 grammban 80 gramm protein!

A borsó fehérje a legjobb növényi fehérjék közé tartozik, nem csak tápértéke, de emészthetősége és hasznosulása miatt is. A borsó fehérje aminosav profilja kiváló (tartalmazza valamennyi esszenciális aminosavat), elenyésző mennyiségű szénhidrátot és zsírt, valamint 0% koleszterint tartalmaz. Ennek köszönhetően tökéletes megfelel az aktív, egészséges életmódot követő embereknek. 

A borsó fehérje könnyen emészthető, nem okoz kellemetlen emésztési zavarokat, és felszívódási aránya rendkívül magas, 98 százalékos! A szervezet szinte teljesen képes felhasználni és saját szöveteibe beépíteni. Várandós és szoptató kismamák is biztonsággal fogyaszthatják, a kiegyensúlyozott és változatos étrend kiegészítéseként, a fokozott fehérjeigény kielégítésére. A legújabb kutatások szerint terhesség idején napi 1,7-1,8 g/testsúly kg fehérje bevitelére lehet szükség.

Használhatod főzéshez és sütéshez is!

A borsó fehérje meleg vagy hideg receptekhez is felhasználható. Hő hatására a fehérjetartalom nem csökken, a fehérje mindössze denaturálódik, azaz megváltozik a kémiai szerkezete (pl. ahogy a tojás sütésekor az állaga megváltozik). A Netamin Natúr Borsó Fehérje semleges íze miatt kiválóan alkalmas sütéshez, főzéshez, sós és édes ételek, illetve italok elkészítéséhez. Liszt helyettesítésére, főzelékek és levesek sűrítéséhez is használható. A szükséges liszt felét-harmadát helyettesítheted fehérjeporral, recepttől függően akár a teljes mennyiséget. 

Ideális választás:

•    A glutén- és laktózérzékenyeknek 

•    Vegetáriánus és vegán étrendet követők számára 

•    A szóját vagy állati eredetű fehérjét tartalmazó termékek helyettesítésére 

•    Ha magas fehérjetartalmú (80g/100g) fehérjeport keresel 

•    Ha természetesen tiszta, mesterséges összetevőktől mentes fehérjére vágysz 

•    Fogyókúrához, sportoláshoz 

•    Egészséges fehérjedús, illetve diétás ételek elkészítéséhez 

A Netamin Natúr Borsó Fehérje garantáltan:

•    Gluténmentes 

•    Laktózmentes 

•    GMO mentes 

•    Nem tartalmaz szóját 

•    Nem tartalmaz cukrot vagy édesítőszert 

•    Nem tartalmaz adalékanyagot 

•    Nem tartalmaz állati eredetű összetevőt 

A borsó fehérje 5 jótékony hatása

Számtalan táplálkozási szakértő egyetért abban, hogy a borsó fehérje az egyik legtökéletesebb fehérjeforrás az emberi szervezet számára. Olyan pozitív egészségügyi hatásokkal bír, melyek felülmúlják az állati eredetű fehérjéket és az egyéb növényi fehérjéket is.

1. Segíti a fogyást

A fehérjék ún. „termikus” hatással bírnak, vagyis emésztés során a szervezetben hő keletkezik. Mivel a fehérjék megemésztéséhez sok energiára van szükség, egy magas fehérjetartalmú étrenddel több kalóriát és több zsírt égetünk el. De ez még nem minden: egy 2011-ben publikált kutatás szerint az étkezés előtt 30 perccel elfogyasztott borsófehérje turmix jobban telít, mint a tejsavó fehérje.

2. Támogatja a szív egészségét

2009-ben kanadai tudósok kimutatták, hogy a borsó fehérje képes csökkenteni a magas vérnyomást. Egy másik, az American Journal of Epidemiology című szaklapban publikált kutatás szerint az étrendben található állati eredetű fehérjék lecserélése növényi fehérjékre csökkenti a koszorúér-betegség kockázatát.

3. Csökkentheti a vesebetegség kockázatát

Kanadai kutatók azt találták, hogy a borsó fehérje fogyasztása akár késleltetheti vagy meg is akadályozhatja a krónikus vesebetegség kialakulását.  A borsó fehérje kiváló táplálék a már kialakult krónikus vesebetegség esetén is, elsősorban vérnyomáscsökkentő tulajdonsága miatt (a vesebetegség ugyanis súlyos szív- és érrendszeri problémákhoz vezethet).

4. Erősíti az izomzatot

Egy 2015-ben publikált kutatás alapján a borsó fehérje ugyanolyan pozitív hatással van az izomnövekedésre és izom regenerációra, mint a tej alapú fehérjeporok. Emellett a borsó fehérjének kiemelkedő az l-arginin tartalma, ami egy izomépítést nagymértékben segítő aminosav.

5. Segíthet a vércukorszint szabályozásában

A Torontói Egyetem 2014-ben közzétett kutatási eredményei szerint a borsó fehérje javítja a vércukorszint-szabályozást. A kutatók azt figyelték meg, hogy borsó fehérje fogyasztása után a vércukorszint alacsonyabb volt, mint egyébként az étkezések után lenni szokott.

Adagolás: Fehérjeturmixként 3 csapott evőkanál (33 gramm) fehérjeport ízlés szerint ízesítve rázz össze vízzel vagy (növényi) tejjel egy shakerben, vagy gyümölcsökkel készíts belőle smoothie-t turmixgépben. Főzéshez a liszthez hasonlóan használható mindenféle étel fehérjetartalmának növeléséhez.

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés